No image has been set yet, edit the module to set one.

CrossFit este un program de pregatire fizica generala, constituit din miscari functionale executate cu o intensitate ridicata, ce variaza constant. Adica un program care iti solicita toate cele 10 abilitati fizice generale: Anduranta cardiovascular respiratorie, Acuratete, Agilitate, Coordonare, Echilibru, Flexibilitate, Forta, Putere, Rezistenta, Viteza In prezent este cea mai complexa metoda de fitness.

Cele 10 abilitati vor fi solicitate prin miscari de haltere (precum smuls, aruncat, pus la piept), miscari provenind din gimnastica (tractiuni, flotari, sarituri, inele etc) si atletism (sprint, alergare, etc.)

CE INSEAMNA A FI FIT?

In CrossFit se foloseste zicala: It’s not about looking good, it’s about being good/Nu este vorba despre a arata bine ci despre a fi bine. Aceasta insemnand ca a fi « fit » nu se raporteaza la normele estetice ci la abilitatile fiecaruia, aceastea fiind enumerate mai sus. Barbatul si femeia cei mai fit vor fi cei ce sunt de maniera globala cei mai rezistenti, rapizi, puternici, agili, etc. Pe scurt, cei mai atletici.

CrossFit este singurul program de fitness care a definit notiunea de fitness intr-un mod care poate fi masurabil, observabil si repetabil. The CrossFit Games (Jocurile anuale care au loc in Carson, California) desemneaza cel mai fit (pregatit) om de pe pamant pentru ca nici un alt sistem de pregatire nu testeaza fitness-ul in modul in care o face CrossFit.

Crossfit lucreaza numai cu miscari compuse sau functionale si intensitate ridicata (cardio-anaerobic) deoarece este mult mai eficient in a reda rezultatele dorite. Aceasta nu este doar o opinie ci o dovada stiintifica irefutabila, desi vechile obiceiuri si metode de antrenament continua sa persiste. CrossFit utilizeaza metode folosite in programe de antrenament de elita precum si cele folosite de catre echipe sportive profesioniste. Motiv pentru care CrossFit incearca sa aduca aceste metode majoritatii si atletilor care nu au acces la tehnologiile curente, cercetare si metode de antrenament.”

FA PRIMUL PAS

Esti gata sa devii un om mult mai puternic atat din punct de vedere fizic cat si mental? Incepe aici, la CrossFit Groove! Nu se va intampla peste noapte si nu va fi un drum usor! Insa marturiile a mii de oameni care practica CrossFit dovedesc ca merita, pentru fiecare pas facut inainte rasplata fiind extraordinara!

CrossFit este pentru oricine.  Antrenorii nostrii vor evalua gradul de pregatire fizica, iar greutatea si intensitatea antrenamentului vor fi stabilite in functie de acest aspect.

Pentru cei care nu au mai practicat niciodata CrossFit si care au facut sport foarte rar sau niciodata va propunem sa  incepeti antrenamentele cu un Curs de Initiere (denumit Fundamentals) in care se vor explica si exersa cele 9 miscari fundamentale din CrossFit.

Esti gata sa iti atingi cea mai buna forma fizica pe care ai avut-o vreodata? Programeaza-ti prima sedinta sau scrie-ne pentru mai multe detalii.